High five til alle Innovationsrebellerne derude!

DSB søger en “Innovationsrebel”. Et latterliggjort jobopslag. Indholdet er blevet kaldt pseudoarbejde, nytteløst pjank, en joke og det der er værre. Bevares, sproget er friskt og man kan få slipseknuden galt i halsen, hvad skal det gøre godt for?

“Tænk at være det menneske, der rent faktisk får dette job og møder på sin første arbejdsdag. Hvad vil man stille op med sig selv? Angstens sved må forventes at hagle af staklen.”

“Tænk at være det menneske, der rent faktisk får dette job og møder på sin første arbejdsdag. Hvad vil man stille op med sig selv? Angstens sved må forventes at hagle af staklen.” skriver Tom Jensen i blogindlægget Afsporet af en Innovationsrebel. Tak for komplimentet Tom, det ligner min hverdag og jeg kommer igennem uden svedpletter på skjorten. Min hverdag er fyldt med “sparringsinspiration og problemidentificering, hvor der skabes gode og relevante HMW-spørgsmål”.

Det er ikke noget jeg kun gør alene, jeg får hjælp af mine kollegaer bl.a. igennem sprints. Design er en løsning på et problem. Og for at kunne finde en løsningen, er man nødt til at kende og forstå problemet helt til bunds. Ellers taler vi for alvor om varm luft og floskler. HMW-spørgsmål har forlængst bevist deres værd og er essentielle i en brugerdreven designprocess. Udover at være et klap på skulderen udstilles det manglende kendskab til UX og innovationsarbejde og den værdi det bringer til forretningen og brugeren; Pseudoarbejde og nytteløse pjank. Oberst Hackel gør status. Oberst Hackel er død.

👋 Patrik Jensen - 2020